Moringa olaj, a csodafa kincsei

Az ezer tulajdonságú Moringa olaj a csodafa másik neve. Közönségesen csak egy különleges fajta fajta növényként ismerjük, de a kivonatok, és a nyers olajmennyiség ezen anyagból nagyon hasznosak számos célra. Moringa olajat leggyakrabban kozmetikai és gyógyászati célokra használják. Ha ezeknek az olajoknak a felhasználásával kapcsolatban szeretne többet megtudni, akkor olvassa el a cikkünket, hogy jobban megértsük, mi teszi ezt az olajféleséget, annyira különlegesnek és hasznosnak.

Az Olívaolaj és a Moringa olaj előnyei és hátrányai

Az olívaolaj és a Moringa olaj egyaránt kiváló kozmetikai és gyógyászati célokra. Az olívaolaj sajátos antioxidáns és koleszterincsökkentő hatokért és az egészséges monoszcukorzatartalmokért jó. Az olívaolaj magas telítetlen zsírsav tartalma is hozzájárul az egészséges szív-érrendszeri fenntartásához. Ezen felül rendkívül gazdag A-, C- és E-vitaminokban, ami jótékony hatással van az arcszínre, az általános bőröndízre és az egészségre.

A Moringa olajban is megtalálható ez a kombináció, sőt, sok területen jobban teljesít az olívaolajhoz képest. A Moringa olaj nagyon alacsony glikémiaszinttel bír, ami jelentősen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség rizikóját. A Moringa olaj sokkal tisztább zsírsavakat tartalmaz, beleértve az omega 3, 6 és 9-et, valamint az alfa-linolénsavat is. Az olaj polifenol tartalma magas, ami az elhalt rágcsálók támadásaitól és az öregedés jeleitől is védelmet nyújt. Moringa olaj kevesebb koleszterint tartalmaz, mint az olívaolaj, ami különösen előnyös azok számára, akik hajlamosak a magas vérzsírszintekre.

Moringa olaj alkalmazása

Moringa olaj sokféle célra használható. A legfontosabb a kozmetikumok és gyógyszerek gyártásához való alkalmazás. Az olaj jelentős összetevője a számos gyógyszernek, amelyeket naponta be kell venni. Szintén gyakori használata kozmetikai célokra, például krémekben, szappanokban vagy mély hidratáló szérumokban. Moringa olaj ezen felül több féle ételben és italban is megtalálható. Néhány étel, például a csokoládé, a kaviár és a mártások mind gyakran tartalmazzák Moringa olajat, míg mások főzés során használják.

Moringa ültetvények

Moringa fa mindenhol megtalálható, de hazánkban nagyon közkedvelt. Az ültetvényekben fás szárak a természetes növekedés során alakulnak ki, ami biztosítja a növények természetesen magas minőségű alapanyagként szolgáló olajainak a megfelelő kivonását. A fák fejlődésénél rendkívül figyelünk a környezeti hatások elkerülésére, és csak olyan növényvédőszert használunk, amelyek kevésbé károsak a minket körülvevő természetre. A növényeket természetes szappanokkal permetezik, és permetezőfolyadék nélkül gyomirtást végeznek.

Moringa olaj előállítása

Az olívaolajhoz hasonlóan a Moringa olaj előállítása is kézi módszerekkel történik. Az első lépés az olaj előállítása, amely magában foglalja a növény szárak szállítását és feldolgozását. Az olaj előállításának következő lépése az olaj elszívása, amely lehet kémiai vagy fizikai eljárás. Az olaj melegítésével és a Moringa olaj kristályosításával befejeződik a eljárás. A Moringa olaj jól tárolható és továbbártásra alkalmas, azonban ajánlatos a megfelelő körülmények között tárolni, lehetőség szerint sötétben és hűvös helyen.

Moringa olaj típusai

A Moringa olaj egyik legnépszerűbb formája az extra szűz Moringa olaj. A hideg préselési módszerrel kivontnak tekinthető, mivel nem szabadítanak fel a növényből addigra, amíg teljesen éretlenek. Ez az olaj színe a halvány zöldülő, általában sötét sárgáig. A másik termék a telítetlen Moringa olaj, ami nagyon hasonlít az extra szűz Moringa olajhoz, de folyékonyabb, és sötétebb színű. Ezt az olajfajtát szokásosan melegítik, hogy ellássák több zsírtartalmával.

A szűrt