Hogyan nőhessünk hosszú hajat? Legfontosabb tippek!

1. Táplálkozz egészségesen

Ha olyan hosszú bőröndökre vágysz, mint az álmaidban, akkor akkor nem szabad megfeledkezned a megfelelő táplálkozásról. Az egészséges étkezés alapvető fontosságú, ha hosszú, egészséges hajad szeretnél. A haj növekedéséhez szüksége van tápanyagokra, így a megfelelő és kiegyensúlyozott étkezés alapvető fontosságú. A megfelelő táplálékok közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonafélék, a zsírsavak (pl. avokádó, lenmag), a hús és a perfekt tengeriherkentyűk, mint a lazac és a makréla. Az antioxidánst is elengedhetetlen, melyeket különféle gyümölcsökben és zöldségekben találsz.

2. Vágj a haját

Azt hinni, hogy a hajvágás gyorsabban nő, csakúgy, mint a fertőzések, számtalan tévhit. Az igazság az, hogy hajvágáskor egy hajszál elhajtásának elvágásával csak annyit tesz, hogy a meglevő hajszálak egyenletesebbé és dúsabbá válnak. Rendszeres vágásra van szüksége a hajadnak, hogy megakadályozza a szálak elvékonyodását, ezzel lehetővé téve a folyamatos, természetes növekedést. Legyen óvatosabb a hajápoló termékek használatával, különösen ha a fejbőrén allergiás bőrreakcióra könnyen hajlamos (pl. eczema). Két hetente kényelmesen vágj néhány szűk millimétert színezés előtt, hogy megakadályozzd a töredezést.

3. Alkalmazz hajvédő termékeket

A megfelelő típusú és méretű hajvédő termékek nagyon fontosak a hosszú haj eléréséhez, különösen akkor, ha színezést használsz, rendszeresen szárítod a hajadat, vagy gyakran használsz kefét. Ezeknek a termékeknek kairhelynek kell lenniük, hogy a hajszálaid megőrizzék nedvességtartalmaikat, és gyorsabban nőni tudjanak. A hajmosók fejlesztésében általánosan bevett egy magas minőségű olajat tartalmaznak, amely segít megőrizni a haj ehhez szükséges rugalmasságát és nedvességtartalmát.
A hajvédő samponok és kondicionálók segítenek megőrizni a hajszálak táplálékát, ami biztosítja a haj egészséges növekedését.

4. Masszírozd a fejbőröd

A fejbőr masszírozása a hajnövekedéshez nagyon hasznos lehet, mivel a jó circulatio javíthatja a hajszálak állapotát. Ez lassabban elválik és kevésbé szárazabb lesz. A masszázs a hajszálakhoz szükséges tápanyagok és nedvesség szállítását is serkenti. A masszázshoz tiszta kézfejű marokkal körkörös mozgásokat kell végezni, hogy az egész fejbőrt, míg a fej egy teljes cirkulációval finoman oldja a feszültséget. Az is segít a hajszálak erősítésében.

5. Ápolja a hajat

A haj egészségének megőrzéséhez bizonyos erőfeszítéseket kell tenni. Fontos, hogy ne alkalmazd túl a samponokat, különösen, ha száraz, törékeny vagy töredezett hajad van. Ugyanez vonatkozik az utolsó hideg vizet is, amivel mossuk a hajunkat. A melegvíz sokkal jobb, mivel segít megőrizni a hajszálak nedvességtartalmát és erősségét. A megfelelő samponokkal és kondicionálókkal kombinálva sokat segíthetnek a hosszú és egészséges haj elérésében.

6. Hagyj pihenni a hajadat

A haj növekedéséhez szükséges lehetőség adott, ezért fontos, hogy meghatározzuk, mikor visszük el a hajkészítést. Fontos megjegyezni, hogy a fejbőrnek pihennie kell, különösen ha színezést vagy szőkítést használtál. Ha túl sűrűn javítod a hajat, elszínezheted, és ez megakadályozhatja a megfelelő növekedést. Várni kell az újrafestésre, míg elvissza nem térnek a természtes színei, és két hétig tartani a haj pihenését a legjobb megoldás.

7. Használj természetes módszereket

A természetes módszerek etetéssel, meleg neurologiával és különféle olajok külső és belső alkalmazásával járnak. Segítenek megőrizni a haj egészségét és csillogását, és biztosíthatják, hogy megfelelő szinten táplálkozzanak. Az aloe vera, a legjobb szőkí