Így készíts te is házilag hajpakolást napraforgó olajjal!

A napraforgó olajat az emberek már az ókori Egyiptomban használták. A Nap szimbóluma is volt, akár a tiek ábrázolták, akár a közös nevezőt képezték. A napraforgó olaj az emberek számára is erősítés volt, mivel sok vitamin és ásványi anyagot tartalmaz, segít megőrizni a körmöket és a bőrt. A napraforgó olaj egy természetes és hatékony módja a haj megvédésének és ápolásának.

Napraforgó olajot leggyakrabban samponok, hajbalzsamok, sérült haj helyreállítására használt hajápolási termékek előállításához és különböző hajápolási eljárásokhoz használnak. Természetesen előállítható házilag is hajpakolás. Az alábbiakban bemutatunk, hogyan állítsd elő magadnak ezt a csodálatos, olcsó és egyszerű házi hajpakolást.

Hozzávalók:

– egy deciliter napraforgó olaj;
– egy tojássárgája;
– egy evőkanál méz;
– egy evőkanál tejszín vagy kókuszolaj.

Ezekből összeállítunk egy csodálatos házipakolást a haj számára. Először is, vegyünk egy deciliter napraforgó olajat. Az olaj számos A-, E-, B- és K2-vitaminban gazdag, és erősíti a haj szerkezetét, így segít megvédeni a hajat a külső tényezők káros hatásaitól.

Majd adjuk hozzá a tojás sárgáját. A sárgája nemcsak tápláló anyagokban gazdag, de még maga a tojássárgája is hatékony méregtelenítő szer. Emellett fehéríti a hajat és erősíti a haj hajszálereit, hogy a hajszálak erősek és egészségesek legyenek.

Most adagoljunk hozzá egy evőkanál mézet. A méz segít táplálni a hajat és nedvességet ad, ami a száraz haj ellen küzd.

Végül, adjunk hozzá egy evőkanál tejszínt vagy kókuszolajat. Ezek a zsírok nagyon jók a haj ápolására és nedvességet biztosítanak a hajnak.

Elkészítés:

Először is, melegítsük fel a napraforgó olajat, hogy az összes összetevő jól elkeveredjen. Azzal a módszerrel hűtött napraforgó olajból is elkészíthetjük ezt a prémium kategóriás hajpakolást.

Majd, adjuk hozzá a tojássárgáját, a mézet és a tejszínt vagy a kókuszolajat. Jól keverjük össze, hogy teljesen összekeveredjenek.

Most, a keveréket fel kell aplikálni a hajra, ügyelve arra, hogy a hajvégekre is fókuszáljunk, mivel ők sokkal sérülékenyebbek. Ezután, alaposan masszírozzuk be a keveréket a fejbőrbe, hogy elvégezhessük a méregtelenítést és fejlesszük a keringést.

Végül, öltöztethetjük a hajunkat egy meleg törölközővel és egy órát hagyjuk, hogy a tápanyagok felszívódjanak. Az öblítés előtt javasolt, hogy mossuk le a hajat samponnal, ha olcsóbb megoldást keresünk, akkor hideg vízzel is lemoshatjuk.

A házi hajpakolás ismételt használatával hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a hajunk erősebb és egészségesebb legyen. A hatás megfigyeléséhez a készítményt hetente legalább egyszer használnunk kell.

Ha hajának extra ápolásra van szüksége, akkor vegyünk még egy deciliter napraforgó olajat és valami finom vegyszert, és keverjük össze. A finom vegyszerek közül a dió olaj, a kókuszolaj és a mandulaolaj a legjobb választás.

A különböző olajok és nedvességállók kombinációja segíti a haj nedvességtartalmának megőrzését és megvédi a szél és a szennyezés káros hatásaitól.

Házi hajpakolás napraforgó olajjal – a végső összegzés

A házi hajpakolás napraforgó olaj által sokféle módon hasznosítható. Az banális összetevőkből származó vitaminok támogatják a haj erősítését, növelik a haj rugalmasságát és csökkentik a haj hajlamosan töredezett csomóit.

Azt is meg kell említeni, hogy a napraforgó olaj bőrre nyújthat egészségügyi előnyöket is. Befejezésül, használjuk ezt a csodálatos olcsó házi hajpakolást napraforgó olajjal a kényelmetlen szalonozási helyzetek elkerülése érdekében, és tartsunk meg egy mélyreható hajformázást, hogy a hajunk egészséges maradjon.