Csípős bőrthúzó akció: A konyhában is megtalálod minden alapanyagot!

A bőrápolásról a legegyszerűbb és leghatékonyabb mód mindenképpen a peeling. Ezzel a technikával különböző típusú plakkok eltávolítására van szükség. Az arc bőrének egészségesebb fényérzete és kiegyenlített árnyalataa is elérhető.

A jó peeling eléréséhez először is, fontos meghatároznunk az arcbőrünk típusát, ugyanis minden bőrtípusnak megvan a maga típusú peelingje. Ezért előfordulhat, hogy egy bizonyos peelingkezelés számunkra haszontalan lehet, vagy akár káros is.

A peelingek egyik leggyakoribb formája a fruktóz segítségével történő bőrápolás. A fruktóz, amivel ezeket a kezeléseket végezzük, az a növényi cukor és gyümölcsök természetben előforduló formája. Amikor a fruktózot az arc bőrére alkalmazzuk, oda frissíti a bőrt, csökkenti a szennyeződések képződését és a bejutó baktériumok számát, hűtőhatású, és frissességet kölcsönöz az arcbőrnek.

Mivel a peelinget otthon magunk is elvégezhetjük, ezért az otthoni kezelésekhez azt tanácsolom, hogy olyan termékek segítségével kezdjük el a peeling folyamatot, amik biztonságosak és természetes alapanyagokból készülnek. Az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb otthoni bőrápolási eljárás komponensei természetes gyümölcsök és zöldségek. Az alapanyagok között eddigi tapasztalataim szerint az albetteli termékek bizonyultak a legkedveltebbnek:

Citrom: A citrusfélékből készült egyik legjobb és legtisztább alapanyag. Értékes vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, ezért a peeling elvégzésénél erőteljesebbé teszi az arcbőrt.

Almaecet: Az almaecet vizelethajtó, összehúzódás- és szagtalanító képességeivel vált ismertté, ami miatt bárki kiváló alternatívája lehet a hétköznapi peelingeknek.

Tök: A tök igen gazdag omega-3 zsírsavban és egyéb árdagokban. A bőrünket táplálja, revitalizálja és kiemeli róla a szennyeződést és a káros baktériumokat, amik a bőrbe kerülnek.

Méz: Mézet már az ókorban is használtak sokféle bőrápolási eljárásokhoz. Jól hidratálja a bőrt és sokféle antioxidánst tartalmaz, nem csak alapanyag gyanánt a peelingnek, de pozitív hosszú távú hatással is.

Kurkuma: Éppúgy, hogy a méz, a kurkuma is már az őskor óta ismert. A bőrnek hűsítő hatást biztosít, mely csökkenti az irritációt, és ugyanez a hatás elérhető a leégett bőrre is.

Joghurt: Természetes alapanyag, masszázs céljára javasolt, mivel alapvetően kellemes és puha anyag, mely hidratálja, puhítja és táplálja a bőrt.

Fahéj: A fahéj bizonyitoln, hogy védelmet nyújt a stresszes arcbőr ellen. A fahéj kiterjeszti a bőrszövetet, csökkenti a duzzanatokat, és erősíti a bőrt.

Mentalevél: Amenták tisztítják a bőrt, de lassítják annak öregedését és megelőzik a ráncok kialakulását.

Ezek a termékek csak néhány példa, amik segíthetnek a peeling rendszeres elvégzéséhez az otthoni konyhádból. Még sok más természetes alapanyag is rendelkezésünkre áll, ezekkel a szabadalmunk szerint történő peelingekkel sokféle bőrápolási folyamatot megvalósíthatunk.

Kezdés gyanánt biológiai peelingek végrehajtását javaslom. Az otthoni bőrápolás kezdetekor érdemes tesztelni, hogy melyik peelingek alkalmasak az arcbőrtípusunkhoz, és tudnunk kell, hogyan használjuk őket. A legfőbb tanácsom, hogy legyünk megfelelően alaposak, kímélőek és tudatosak, hogy megakadályozzuk az alapanyagok okozta bőrkárosodást.

A peeling elvégzése után fontos a szükséges bőrápolási intézkedések megtételére. Minden alapanyag más bőrápolási eljárást igényel, mivel a peieling szárító hatású lehet. Az arcbőrünket feszesítő és nyugtató szerekkel kell hidratálnunk, például aloe verával, jojobaolajjal, avokádó olajjal, alkoholmentes tonikkal és meleg vízzel.

Az Egészségügyi Világszervezet tanácsai szerint, a legjobb eredmény elérése érdekében 1-2 peelinget kell elvégzünk egy hétben, és alaposan higítanunk és hidratáln