Természetes bőrápolás : hogyan csináljuk?

A mai világban, a “természetes” a kulcsszó. Mit jelent ez a kozmetikumokra nézve? Bőrünk a legtöbbet a természet adta csodákból táplálkozik. Hogyan kezdj bele ebbe a természetközeli utazásba? Olvasd el rövid tájékoztatómat, ha nem szeretnél magas árat fizetni a szépségért.

A bőrápolási tanácsadók meg akarnak győzni minket, hogy a természetes kozmetikumok a legjobbak bőrünk számára, azonban továbbra sem egyértelmű, hogy ez a fogalom mit takar. A természetes arcápolás azt jelenti, hogy nem használunk semmilyen terméket, vagy csak természetbarát kozmetikumokat használunk? Nézzük végig ezeket a tévhiteket, és ismerjük meg mit is takar a természetes kozmetikum megnevezés. Ha érdekel a téma és szeretnél változtatni szokásaidon, olvasd el ezt a rövid összefoglalót és kezdj el felelősségteljesen ápolni bőrödet.

Természetes bőrápolás – mit érdemes tudni?

Összhangban azzal, amit a természet teremtett. Vajon a természet képes komplex arc-emelő kezelést nyújtani számodra? Természetesen, nem. A természetes olajokat, antioxidánsokat, vitaminok és növényi kivonatokat, virág és gyógynövény vizeket nyújt számunkra. Ha ezeket mindennapi rutinod részévé teszed, akkor beszélhetünk természetes bőrápolásról.

A természetes bőrápolás alapja a természetben fellelhető összetevők. Kemikáliák, parabének és ember alkotta vegyületek helyett, tápláló, ápoló és védő összetevőket használsz, amelyeket megtalálhatunk a réteken, az erdőkben vagy a mezőkön.

Természetes bőrápolás. Hogyan kezdjem el?

Először is, a megfelelő termékek segítségével. Ez nagyban befolyásolja, hogy mennyiben természetes az arcápolási rutinod. Mindig nézd meg egy-egy termék összetevőit. Olyanokat válassz, amely parabén, szilikon, olajszármazék és szintetikus anyagoktól mentesek. A mesterséges alapanyagok roncsolják a bőrt. A legtöbb irritáció és probléma, például a pattanások vagy a miteszerek, a bőr pórusait eltömő, mesterséges anyagokból álló termékek használatából ered.

Amikor vásárolsz, mindig válasz természetes termékeket, amelyeknek legalább 90%-a olyan természetes anyagokból állnak mint például a növényi olajok, hidroszolok, illóolajok, növényi kivonatok vagy olyan összetevőkből, mint a hialuronsav, az E-vitamin, a retinol vagy a Q10 koenzim (ezek az anyagok természetes módon is előfordulnak szervezetünkben.)

Még valamit érdemes szem előtt tartani: mindenképpen csak annyi terméket használj, mint amennyire valójában szükséged van, a kevesebb néha több. Több termék nem egyenlő a jobb eredményekkel. Tehát a kevesebbe ebben az esetben mindenképpen több, így nem borítod fel bőröd természetes regeneráló képességét. Biztosítanunk kell bőrünk számára a természetes megjelenést, ahelyett hogy tucatnyi termékkel takargatnánk azt.

Azonban nem elég törődni a bőrünkkel!

Mielőtt a bőrápolásról beszélnénk – legyen szó akár természetes akár mesterségesen előállított termékekről – fontos megjegyezni, hogy életmódunk nagy hatással van bőrünk megjelenésére. Ha egészségtelenül étkezel, nem hidratálsz megfelelően és nem véded bőrödet a naptól és a légszennyezéstől, akkor a legjobb termékek sem fognak tudni segíteni. Érdemes holisztikus megközelítést felvenni, és belülről táplálni azt.

Néhány szabály amelyet érdemes követni:

  • egyél omega zsírsavakban gazdag ételeket
  • egyél sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonát
  • ne feledkezz meg a B vitamin, cink és szilícium pótlásról.
  • védd bőrödet UV filterek és természetes olajok segítségével.