Változtass szépségápolási szokásaidon a tökéletes bőr érdekében!

Szeretnél egy új, jobb szépségápolási rutint kialakítani? Hagyj fel a rossz szokásaiddal, és lásd a változást. Nap mint nap tudat alatt rengeteg hibát követünk el. Vedd észre ezeket, és tedd meg az első lépéseidet a tökéletes bőr irányába. Lássuk is mik azok a dolgok amelyeket SOHA ne csinálj, ha szép arcbőrről álmodsz.

Napi szépségápolási hibák, amelyeket elkövetsz

  1. Rosszul tisztítod meg az arcod – túl gyorsan és nem elég alaposan tisztítod meg arcodat, gyakran kihagyod a masszírozást. Csak a sminklemosásra ügyelsz, és elfelejted lemosni a micellás vizet.
  2. Olyan lemosókat használsz, amelyek dehidratálják bőrödet. Ha olajos, ha száraz vagy érzékeny bőröd van, ezek a lemosók csak ártanak. A gélek helyett, amelyek kiszárítják bőrödet, válassz inkább lágyan habzó lemosót, amely hidratálja és nyugtatja a bőrt.
  3. Nem használsz tonikot. Ez nagy hiba, hiszen ez az egyik legfontosabb arcápolási termék. Kiegyensúlyozott pH-t biztosít, puhítja és hidratálja bőrt, eltávolítja a smink lemosása után maradt szennyeződéseket.
  4. Nem használsz elég gyakran arcradírt. Az elhalt hámsejtek, a faggyú és a kosz felhalmozódik a bőrödön, tökéletes táptalajként szolgálva a mitesszerek és egyéb gyulladások számára.
  5. Nem használsz napvédelmet. Az UV sugarak egész évben károsítják a bőrt. Képesek áthatolni az ablakokon és a ruhákon is. Az arcbőrnek különleges napvédelemre van szüksége, főleg ha retinolokat is használsz.
  6. Egész évben ugyanazokat az arcápolási termékeket használod. Minden évszaknak megvan a maga sajátossága, így mindig annak megfelelően válaszd ki termékeidet.
  7. Nem nézed meg a terméket összetevőit. Az egyik legtrendibb arcápolási tipp amit követhetsz az, ha megnézed hogy mik egy adott termék összetevői. Az összetevők ismeretében a legjobb, legbiztonságosabb termékeket választhatod ki, amelyek természetes összetevőkből készülnek és csodás eredményeket nyújtanak bőröd számára. Így elkerülheted a PEG-eket, szilikont vagy alkoholt tartalmazó termékeket.
  8. Rossz sorrendben használod a termékeket – ezzel csökkented a kozmetikumok minőségét és hatását, és ezzel nem hogy javítod, még rontod is bőröd minőségét.
  9. Nem mosol kezet mielőtt arcodat megtisztítanád – ez egy nagyon gyakori hiba. Így a baktériumok könnyen átterjedhetnek az arcodra, ami súlyos fertőzéshez vezethet.
  10. Ugyanazt a törölközőt használod az arcod és a kezeid szárítására is. Itt körülbelül ugyanaz a gond, mint a koszos kezeknél. A nedves törölköző a baktériumok közkedvelt helye. Ezért is érdemes az arcot inkább papírtölőkkel megtörölni.

Ezen a listán tehát összeszedtük a leggyakoribb hibákat, amelyeket a bőrápolás során elkövethetünk. Vigyázz, hogy ne kövesd el őket te is. Változtass szokásaidon, és meglátod, bőröd gyorsan javulni fog. Legyen szép…bőröd!