5 tipp a tökéletes arcbőrért

Minden bőrtípust egy kicsit másképp kell kezelni. Vannak olyan termékek és módszerek, amelyek csak egy bizonyos bőrtípusnak felelnek meg, de vannak olyan bőrápolási technikák is, amelyek mindenféle bőrre alkalmazhatóak. Szeretne Ön is hibátlan és sima bőrt? Olvassa el ezt az alábbi 5 érdekes tényt, hogy megtudja, mire lehet szüksége a bőrének, és hogyan tudja ezeket az igényeket hatékonyan kielégíteni.

A gyönyörű arcbőr titka valójában egyszerű: olyan termékekkel kell ápolni a bőrt, amelyek minden szükséges tápanyagot biztosítanak számára. A különböző bőrtípusoknak különböző a tápanyagigénye is, mégis van egy olyan anyag, amelyet minden bőrtípus igényel – ez pedig a víz. Tudta, hogy vannak olyan univerzális tippek, amelyek segíthetnek abban, hogy bőrünk még szebb legyen, függetlenül attól, hogy hány évesek vagyunk? Olvasson tovább, hogy megtudja, mik ezek. Ennek a cikknek köszönhetően megtudhatja azt is, hogyan javíthatja egyszerűen az arcbőre állapotát és hogyan szokhat le esetleg más kifejlesztett rossz bőrápolási szokásokról.

Hogyan kell otthon helyesen ápolni a bőrt?

Úgy gondolja, ismer már minden otthoni kezelést, ami javít a bőr állapotán? Tisztában van minden trükkel, ami hozzásegít a lenyűgöző bőrhöz? Olvasson tovább, ha úgy érzi, van még mit tanulnia.

1. Egész évben UV-védelemre van szükség

Ez az egyik leggyakoribb hiba a bőrápolásban. A napvédelem hiánya és a fényvédők ritka használata nagyon negatívan befolyásolja a bőrt. Tudomásul kell venni, hogy a bőrt állandóan védeni kell, hogy megakadályozzuk a napsugárzás káros hatásait. Mint a legújabb kutatások bebizonyították, az UVA és az UVB sugárzás képes áthatolni a felhőkön, a ruhán és az üvegen is. Télen vagy árnyékos helyen ülve is folyamatosan kitesszük a bőrt a káros napsugárzásnak. Az egyetlen akadály, amelyen a napsugarak nem tudnak áthatolni, az a természetes szépségolajból készült fényvédő krém (válassza a magas SPF tartalmúak egyikét).

FONTOS!

A napsugárzás felgyorsítja a bőr természetes öregedési folyamatait, ami súlyos bőrgyógyászati ​​problémákhoz vezet. Mivel a melanin elnyeli az UV sugarakat, a barnulást természetes pajzsnak tekinthetjük. Ne feledjük azonban, hogy függetlenül attól, hogy barnulni szeretnénk, vagy csak kint sétálni egyet a szabadban, mindig vigyünk fel némi fényvédőt.

2. Minden bőrtípusnak, még a zsíros bőrnek is hidratálásra van szüksége

Minden bőrtípust rendszeresen hidratálni kell. Annak ellenére, hogy a bőrgyógyászok folyamatosan felhívják erre a figyelmünket, gyakran elfelejtjük ezt a tényt, és a zsíros bőr kezelésére a dehidratáló szerek alkalmazása felé fordulunk. Azonban még a túl sok faggyút termelő bőrnek is szüksége van vízre. Csak akkor fog javulni egy seborrhea, ha hagyjuk, hogy a bőrünk feltöltődjön vízzel.

FONTOS!

A hidratálás a bőrápolás egyik lényegi eleme. Csak nézzük meg, hogyan reagál a zsíros bőr a hidratálás hiányára – felesleges faggyút termel a vízhiány pótlására.

3. A sminkeltávolítás és az arctisztítás a bőrápolás két alapvető eleme

Teljes sminkben alszik el? Tudni kell, hogy az arcbőrön található szennyeződések, méreganyagok és kozmetikai maradványok óriási károkat okoznak – valójában ez a legegyszerűbb módszer mind a bőr pórusainak, mind a faggyúmirigyek eltömítésére. Ha helytelenül és sietősen mossuk le a sminket, akkor akadályozzuk a bőr megfelelő működését. Az utóhatások elég csúnyák: pattanások, mitesszerek és extrém helyzetekben akár gyulladások is.

FONTOS!

A napi arctisztítás és sminkeltávolítás a hatékony bőrápolás fontos elemei. Valójában ez a két elem ugyanolyan fontos, mint a hidratálás és a napvédelem. Minél tisztább ugyanis a bőr, annál több tápanyagot képes felszívni.

4. Semmilyen bőrtípust, még a pattanásos bőrt sem szabad szárítani

Egy másik fontos dolog, hogy függetlenül attól, hogy milyen típusú a bőrünk, soha nem szabad a bőrt kiszárítani. A bőrelváltozások a szárítás hatására nem tűnnek el gyorsabban. Valójában ez a leginkább káros módszer a pattanások kezelésére, amelyet a legtöbb esetben a baktériumok váltanak ki. Amikor megpróbáljuk ugyanis kiszárítani a bőrt, az elkezd még több faggyút termelni. Ezenkívül megzavarja a bőr természetes védőrétegét, így védtelenné válik azokkal a baktériumokkal szemben, amelyek a csúnya pattanásokat okozzák.

FONTOS!

Jól hidratált állapotban a bőr sokkal hatékonyabban végzi önregeneráló folyamatait, így jobban kezeli a pattanásokat is. Végül, de nem utolsó sorban a kiszáradt bőrön gyakoribbak a pattanások utáni nyomok.

5. A természetes olajokat minden bőrtípus jól tolerálja

A természetes szépségolajok képesek helyreállítani a bőr természetes hidro-lipid gátját. Ez erősebbé és védettebbé teszi a bőrt a vízvesztéstől. Minden bőrtípusnak szüksége van természetes olajokra. Próbáljuk meg az olajat a bőrünk típusához igazítani.

FONTOS!

A természetes szépségolajok képesek helyreállítani a bőr természetes hidro-lipid rétegét. Ez erősebbé és védettebbé teszi a bőrt a vízvesztéstől. Minden bőrtípusnak szüksége van természetes olajokra. Próbáljuk meg az olajat a bőrünk típusához igazítani.