Arckrémek, maszkok, szérumok, ampullák. Mi különbözteti meg őket és melyik a legjobb választás számodra?

Amikor belépsz egy üzletbe, zavarba ejt a választék? Maszkok, krémek, hidratálók, ampullák, szérumok… Mindegyiket érdemes használni, vagy válasszunk ki egyet? Mindegyik terméknek más és más tulajdonságai és haszna van. Olvass tovább, hogy megtudd melyik a számodra legmegfelelőbb termék.

Az arcápolás kényes téma. Ahhoz, hogy ne tűnjön egy unalmas feladatnak, és élvezd napodnak ezen részét, érdemes megismerni azokat az eszközöket, amelyek segítenek kialakítani a számodra megfelelő rutint.

Az arcápolási termékek típusai

Régebben talán egy hidratáló krém és egy maszk állt rendelkezésre. Manapság a választék sokkal szélesebb: a krémeken (nappali és éjszaka) és a maszkokon (hagyományos, fátyolmaszkok, stb) túl léteznek szérumok, ampullák, esszenciák, olajok stb.

Mely termékeket érdemes kiválasztanod, ha hatékonyan szeretnéd ápolni bőrödet? Ismerd meg azokat a tulajdonságokat, amelyek a krémeket, maszkokat, szérumokat és ampullákat egymástól elkülöníti és válaszd a számodra legmegfelelőbbet.

Mely termékeket válasszam?

1. Arckrém

Ez a legnépszerűbb és legkeresettebb arcápolási termék. Reggel is este is szeretjük használni. Különböző hatású krémek léteznek (hidratáló, öregedésgátló,revitalizáló). Konzisztenciájuk és összetevőik különböznek egymástól, de miben hasonlítanak egymáshoz mégis?

Az arckrémek az arc felszínén fejtik ki hatásukat, általában nem jutnak el a bőr mélyebb rétegeihez és nincsenek erős öregedésgátló, regeneráló és nedvességtartalom szabályozó tulajdonságaik. Azonban a krémek képesek egy védőréteget vonni a bőr köré, amely fenntartja bőr nedvességének szintjét és védenek a káros behatásoktól, mint például az UV sugárzás (ha adott krém tartalmaz SPF-et vagy olajokat). A krémet célszerű szérum után alkalmazni, hogy megakadályozd összetevőinek elpárolgását.

2. Arcmaszkok

Az arcmaszknak erősebb hatása van, így ezeket maximum egyszer vagy kétszer célszerű használni hetente, legyen szó bolti vagy házi készítésű maszkról. Miben különböznek a krémek a maszkoktól? A maszkok alapanyagai mélyen a bőr mélyére hatolnak és sokkal intenzívebben hatnak. Egy jó minőségű maszk egyszeri használata jobb eredményeket nyújthat mint egy krém rendszeres használata. A maszkokat általában nem szabad bizonyos időnél tovább az arcon tartani.

3. Arcszérumok

A szérumok tagadhatatlanul az arcápolás győztesei. Egyre népszerűbb használóinak körében bőrkondicionáló hatásai miatt. Bármilyen bőrtípusod is legyen, bátran nyúlhatsz szérumokhoz, ám figyelj arra, hogy olyat válassz amely bőröd számára alkalmas. A C vitamin a sötét foltok ellen hat, a retinol megfiatalít míg a hialuronsav maximalizálja a hidratációt.

Miért érdemes szérumot használni?

  • A szérumban találhatóak meg a legnagyobb koncentrációban a vegyületek, így már egy csepp szérum sokkal többet nyújt bőrödnek, mint egy krém, vagy maszk.
  • A legjobb minőségű alapanyagok tökéletes arányban vannak keverve hogy pontosan és hatékonyan oldhassák meg a bőröd problémáit.

Fontos, hogy a szérumot mindig a krémek és olajok előtt használd, hogy az összetevők a bőröd mélyére hatolhassanak.  Azonban önmagukban a szérumok nem nyújtanak védelmet, így mindig fontos krémet is használni utána.

4. Ampullák

Az ampullák egy külön kategóriát alkotnak: nagyon ritkán használják őket és általában nem javasolt otthon használni ezeket a termékeket. Ezek a kis kapszulákba zárt mini szérumok specifikus problémákra lettek kifejlesztve. Külön ampullák léteznek hajszálerek, ráncok vagy hiperpigmentáció ellen. Képesek megfiatalítani és revitalizálni a bőrödet igényeidhez mérten.