A megfelelő sorrend a bőrápolási termékek alkalmazásához. Tanuld meg helyesen használni őket!

Használhatok természetes olajokat, ha napi rendszereséggel használok arckrémet? Mikor rakjam fel a szérumomat? Fontos tonikot használni? És mi a helyzet az arcradírral- arcmosás előtt vagy után használjam? Az, hogy milyen sorrendben használod ezeket a termékeket nagyon is számít. A bőröd meg fogja köszönni, hogy megtanultad!

Sok írás született már a legjobb arcápolási termékekről és arról hogyan használjuk őket. Azonban adódik egy másik probléma: milyen sorrendben vigyük fel őket? Hiszen a legjobb minőségű arcszérum sem lesz hatásos ha nem tudjuk hogyan vigyük fel arcunkra.

Miért fontos megfelelő sorrendben alkalmazni az arcápolási termékeket?

Most valószínüleg azon gondolkodsz, vajon tényleg ennyit számít-e, milyen sorrendben visszük fel arcápolási termékeinket? A sorrend igen is számít! Ha nem a gyártó által leírtak szerint használod a terméket, valószínűtlen, hogy a legjobb eredményeket kapod majd. Általában a termék használói felelősek azért, ha eredményeik nem megfelelőek.   Ezzel szemben, ha megfelelően alkalmazzuk őket, ezek a termékek mélyen felszívódnak a bőrünkbe, és nem hagynak zsíros réteget maguk után. Továbbá ha megfelelően használjuk őket, ezek a tápláló szubsztanciák a bőr mindegyik rétegéhez eljutnak.

Mi tehát a helyes sorrend?

Mielőtt a szépségápolási rituálék elcsavarnák a fejed, és ész nélkül kezdenél mindent használni egyszerre, szánj időt használatuk helyes sorrendjére. Egy egyszerű és hatékony sorrend kialakítása rövid időbe telik, ezzel szemben viszont sokkal jobb eredményeket érhetsz el.

1. Természetes olaj a smink eltávolításához

A bőrápolás első lépése a smink eltávolítása egy olaj alapú termékkel. Ehhez használhatsz egy természetes szépség olajat, babaolajat vagy egy gazdag arc tejet. Ez segít megtisztítani bőrödet a szennyeződésektől, faggyútól és sminktől.

2. Micellás víz

Eljött az arctisztítás második lépése. Ez a gyengéd lemosó a micellák segítségével tisztít, amelyek olyan molekulák, amelyek vonzzák a koszt. Egy micellás vízzel átitatott vattakorong segít eltávolítani mindent, amit az olajnak nem sikerült.

3. Arctonik

Amikor bőröd már tiszta, ideje tonizálni. Ehhez vagy egy arctonikra, vagy egy gyógynövénypárlatra lesz szükséged. Mindkét termék segít megnyugtatni az irritált bőrt és kiegyensúlyozza annak pH értékét.

4. Arcszérum

Az első termék amelyet a tökéletesen megtisztított bőrödre érdemes felvinni az az arcszérum. Ennek az arcápolási terméknek van a legerősebb hatása és ez hatol a bőr legmélyebb rétegeibe. Ha nem ez az első termék amelyet felviszel, más termékek megakadályozzák majd hatásának kifejtését.

5. Arckrém

Amikor bőröd már teljesen magába szívta a szérumot, akkor következhet az arckrém. Ezt főleg a vízveszteség ellen és a szérum hatóanyagainak támogatásának érdekében alkalmazd. Az arckrémek védőréteget képeznek a bőr felületén, amelyet epidermisznek nevezünk.

6. Szemkrém

Az arckrém felvitelével egyetemben érdemes felvinni a speciálisan az érzékeny szembőr számára kifejlesztett szemkrémet. Ezek a termékek segítenek megakadályozni a bőr megereszkedését és a sötét karikákat. Továbbá ezek a krémek segítenek a bőr ellenálló képességét javítani.

Mikor érdemes az arcmaszkokat, ampullákat és naptejeket használni?

Az arcápolási termékek felvételének sorrendje megváltozik attól függően, milyen további termékeket szeretnél használni. Mikor érdemes őket használnod, a legjobb eredmények érdekében?

Hetente egyszer, ha bőröd úgy kívánja, használhatsz arcmaszkokat vagy ampullákat szérumod helyett, mielőtt felvinnéd arckrémedet. Mindkét terméket azért fejlesztették ki, hogy tápláló hatóanyagokat vigyenek be a bőr legmélyebb rétegeibe amelyek látványos eredményeket érnek el. A természetes olajokat használd közvetlenül tisztítás után, vagy arckrém helyett, de ebben legyél következetes. Olyan olajat érdemes választani, amely bőröd minden igényét kielégíti, nem csak antibakteriálisan hat. Ez garantálja, hogy bőröd védve legyen a vízveszteségtől. Néha szükséged van a nap elleni védelemre is. A napvédő krémet felviheted arckrémed helyett, vagy utána is. Ez akkor különösen fontos, ha reggel retinolt használsz, és szeretnéd megvédeni bőrödet a nap káros hatásaitól.