A szérumba zárt C-vitamin: a vitaminok királynője a gyönyörű bőrért

A C-vitamin – amelyet aszkorbinsavként is ismerhetünk – az egyik legértékesebb vitamin, amelyre szervezetünknek szüksége van, nem csak egészségünk fenntartásához, hanem a bőr fiatalos megjelenésének megőrzéséhez is. A szöveti regenerációs folyamatokat ugyanis serkenti a C-vitamin, amely ily módon hihetetlenül pozitív hatással van a bőr megjelenésére. Milyen előnyökkel jár, ha ez az erőteljes tápanyag bekerül a bőrbe?

A C-vitamin hatása a bőrre

A C-vitamin egyik nagyra értékelt tulajdonsága, hogy képes hatékonyan harcolni a szabad gyökök ellen. Más szavakkal, a C-vitamin elég erős ahhoz, hogy leküzdje az oxigén káros formáit. Ezen kívül a C-vitamin serkenti a kollagén és a keratin szintézisét, valamint javítja a vérkeringést az alsó bőrrétegekben. Ráadásul a C-vitamin jelentősen növeli a bőr rugalmasságát és megerősíti az erek falát. Az elhalt hámsejtek hámlasztására is gondja van a C-vitaminnak, ami így sokat tesz azért, hogy a bőr képes legyen megújulni és javuljon a minősége.

Egy érdekes tény!

A C-vitamin molekulák képesek magukhoz vonzani a párosítatlan elektronokat, amelyek negatív hatással lehetnek a bőrre. Később ez az elektron semlegessé válik, és ezáltal biztonságossá válik a bőr számára. Így képes a C-vitamin megakadályozni az oxidatív stresszt.

A C-vitaminnak a fentieken túl még számos más előnye is van. Például ez az alapvető tápanyag serkenti a keramid szintézisét, ezzel egyidejűleg megvédi a bőrt a vízvesztéstől és a bőr rugalmasságának elvesztésétől. Továbbá bizonyított, hogy a C-vitamin javítja az erek rugalmasságát, felgyorsítja a szövetek regenerálódását, valamint gyógyítja a duzzanatokat, bakteriális fertőzéseket és a bőr zúzódásait. Ráadásul a C-vitamin enyhíti a bőrön megjelenő elszíneződéseket azáltal, hogy megakadályozza a melanintermelést. Egy másik dolog, amire érdemes felhívni a figyelmet, hogy ennek az alapvető tápanyagnak finom hámlasztó hatása is van, ami azt jelenti, hogy segíti a bőrt az önregeneráló folyamatok végrehajtásában. Miben jó még a C-vitamin? Segíti a pattanások gyógyulását – antibakteriális és vírusellenes hatású. Mindezek figyelembevételével nyilvánvalóvá válik, hogy a C-vitamin pótolhatatlan összetevő a bőrápolásban.

Mint fentebb említettük, a C-vitamin öregedésgátló hatással rendelkezik, amely nemcsak a szabad gyökök elleni küzdelemnek, hanem a káros bőr enzimek gátlásának is köszönhető, amelyek kollagén, elasztin és hialuronsav lebontást okoznak. Összefoglalva: a C-vitamin előnyeit a következőképpen lehet leírni:

 • FIATALÍTÁS
 • REGENERÁCIÓ
 • BŐRTÓNUS KIEGYENLÍTÉS
 • VÉDELEM
 • HIBÁTLAN BŐR

C-vitamin: Kinek és mikor?

Rendkívül széles spektrumú alkalmazásával a C-vitamint tartalmazó kozmetikumok tökéletesen megfelelnek minden bőrtípusnak:

 • vigyáz az érett bőrre, amely elvesztette rugalmasságát és több ránc is megjelent már rajta
 • javítja a fénytelen, fakó és fáradt bőrt
 • segít a finom megújulást igénylő bőrön (pl. egy téli vagy nyári szezon után)
 • segít a pattanások elleni küzdelemben (felnőtteknek és tizenéveseknek egyaránt ajánlott)
 • halványítja az elszíneződéseket és a szeplőket
 • kiegyenlíti a bőr tónusát
 • kezeli a kuperózisos bőrt
 • extra védelmet nyújt a bőrnek

A C-vitamin minden formája

A C-vitamin erős és “harcias” antioxidáns, de sajnos természeténél fogva meglehetősen instabil. Ez azt jelenti, hogy a C-vitamin könnyen lebomlik, mielőtt hatással tudna lenni az alsóbb bőrrétegekre is. Ennek a problémának a kezelése és az élettartam meghosszabbítása érdekében a C-vitamint egy speciális hordozóba helyezzük, amely segít hosszabb ideig stabilan maradni. Az értékes liposzómáknak köszönhetően az olajszérum a C-vitamin hordozójának legjobb típusa. Itt érdemes kiemelni azt is, hogy az arcszérumot a mély bőrrétegek gondozására tervezték, míg az arckrémek csak a bőr külső rétegének kezelésére összpontosítanak többnyire a védelem biztosítása érdekében.

Manapság a C-vitamin a legmélyebb bőrrétegekbe is képes eljutni, ami a hordozóknak köszönhető. Ezek a liposzómák, nanoszómák és nanodiszkek. Ez azt jelenti, hogy az oxidáció akár néhány napig is eltarthat, ami meglehetősen forradalmi újítás. Ez pedig növeli a C-vitamin hatékonyságát, ami azt jelenti, hogy ez az alapvető tápanyag képes elraktározódni a szövetekben, így hatékonyabban képes kifejteni a hatását. A C-vitamin legkedvezőbb formája a minőségi arcszérumba zárt forma.

Fontos!

Annak érdekében, hogy minden előnyét kiélvezhessük, a megfelelő kozmetikumba kell legyen beépítve, koncentrációjának elég magasnak kell lennie, és a felhasznált formának stabilnak kell lennie. A C-vitamin csak ezután tud a mélyebb rétegekbe eljutni, hogy hatékonyan kifejthesse hatását.

A C-vitamin legjobb formája? A Nanoil Vit. C Face Serum minden elvárásnak megfelel

Nanoil Vit. C Face Serum

A C-vitamin mely formáját kellene választanunk? Nyilvánvaló, hogy stabilnak kell lennie, ami azt jelenti, hogy nem bomlik le, amíg el nem éri a bőrt. Legelőnyösebben egy minőségi arcszérumban találjuk, amelynek molekulái felveszik a C-vitamint és a egyenesen bőr mélyebb rétegeibe szállítják, így mélyebbre kerül, mint amire egy normál arckrém valaha is képes lehet. A C-vitamin legstabilabb formáját kínáló bőrápoló termék a Nanoil Vit. C arcszérum – könnyű, tökéletes smink alá, rendkívül hatékony és minden bőrtípusra alkalmas. 3-0-etil-aszkorbinsavat tartalmaz, amelyről ismert, hogy a hatását pontosan ott fejti ki, ahol szükséges – a bőr mélyebb rétegeiben. Hatás? Álombőr: egyenletes tónus, ragyogó és kipihent bőr, nincsenek hibák, nincsenek elszíneződések, nincs pattanás.

Tudj meg többet

Minőségi C-vitaminos arcszérum

Ha a minőségi C-vitaminos arcszérum mellett döntene, akkor számíthat rá, hogy minden hatását ki fogja élvezni egy ilyen terméknek. A stabil formában megjelenő C-vitamin a bőrápolás szakértője. Elősegíti a fiatalos megjelenésű, sima, ragyogó bőr kialakulását, elszíneződések, pattanások vagy a nap által kiváltott pigmentáció nélkül. Rendbejövő pattanások, az öregedés jelei nélküli bőr, hatékony kollagénszintézis, tartósan kipihent bőr – ezek a C-vitamin rendszeres használatának eredményei. Nem csoda, miért lett ez a páratlan minőségű kozmetikai összetevő – a C-vitamint – pótolhatatlan alkotóeleme számos gyártó minőségi bőrápolási termékének.