Az 5 legfontosabb összetevő, amire minden bőrtípusnak szüksége van

Mi, nők, gyönyörűek szeretnénk lenni, ezért figyelünk annyira a bőrünkre és tanulunk folyamatosan új és új sminktrükköket. Szerencsére létezik öt olyan összetevő, amire a bőrnek valóban szüksége van, és ez az öt összetevő a siker kulcsa. Tudja, melyek ezek?

A természet régen választ adott erre a kérdésre. A bőrnek nincs szüksége tartósítószerekre, szilikonokra, dehidratáló szerekre vagy fejlett öregedésgátló formulákra. Hisszük vagy sem, minden bőrnek mindössze öt összetevőre van szüksége az egészsége és természetes szépsége megőrzéséhez. Mik ezek? Biztos vagyok benne, hogy Ön is nagyon jól ismeri már őket!

ÖT ÖSSZETEVŐ, AMELYRE VALÓBAN SZÜKSÉGE VAN A BŐRNEK (ÉS TÖBB MINT ELÉG IS)

Hialuronsav: hidratáló

A hialuronsav a legerősebb és az egyik leggyakoribb hidratálószer a kozmetikai termékekben. Azért jó választás, mert ez az anyag természetes az emberi test számára. Természetesen különböző típusú hialuronsavak léteznek, de mindegyiknek ugyanaz a hatása:

  • ellátja vízzel a bőrt.
  • benn tartja a vizet a bőrben.
  • javítja a bőr rugalmasságát és feszességét.
  • megkönnyebbülést hoz az irritált bőrnek.
  • természetes fényt kölcsönöz a bőrnek.

Antioxidánsok: késleltetik az öregedést

Az antioxidánsok nélkülözhetetlenek a bőr számára. Ezek az összetevők az oxidatív stresszt okozó szabad gyökök ellensúlyozására szolgálnak, ami viszont gyorsabb öregedési folyamathoz vezet. Ha szeretne leszámolni a ráncokkal, meg kell védenie a bőrt a szabad gyökök ellen. Az antioxidánsok tökéletesek erre a célra. A legnépszerűbbek a következők:

  • flavonoidok, amelyek nagy mennyiségben találhatók pl. a zöld teában.
  • E-vitamin, más néven a fiatalság vitaminja.
  • béta-karotin, amely A-vitaminná alakul
  • Alfa-liponsav (ALA) és más savak.

C-vitamin: világosít és fiatalít

A C-vitamin is erős antioxidáns, de külön bekezdést érdemel extra csodálatos tulajdonságai miatt. A bőrre gyakorolt intenzív antiaging hatása miatt szeretjük az aszkorbinsavat. Nem csak hatékonyan küzd a szabad gyökök ellen, hanem világosítja a pigmentfoltokat, kiegyenlíti a bőr tónusát, helyreállítja az egészséges ragyogást. Ezért a C-vitaminos termékek nagyszerű választást jelentenek a napi bőrápolásban.

Megjegyzés!

C-vitaminnal dúsított szérum használatával teljes mértékben kihasználja annak minden előnyét a magas koncentrációjú összetételnek köszönhetően, hiszen a szérum könnyen behatol a bőr mélyebb rétegeibe is.

Zsírsavak: fenntartják a nedvességet

A telítetlen zsírsavak is rákerülnek az egészséges bőr számára nélkülözhetetlen összetevők listájára. Miben találhatjuk meg őket, és miért olyan fontosak? Többek között természetes olajokban találhatóak, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek. Tiszta olajokat érdemes választani, melyekben a zsírsavakban gazdag lipidek találhatók, amelyek nélkülözhetetlenek a bőr hidro-lipid rétegének fenntartásához. Ez egy olyan természetes védőréteg, amely megmenti a bőrt a nedvesség elvesztésétől. Ha nem szeretne száraz vagy irritált bőrt, akkor zsírsavakra, vagyis olajokra van szüksége.

Kollagén: garantálja a bőr feszességét

Mi kell még a bőrnek? Kollagén, pontosabban kollagén és elasztin – két fehérje, amelyek rugalmasságot, feszességet és teltséget kölcsönöznek a bőrnek. Ők alkotják a bőr „vázát”. Sajnos az idő előrehaladtával a kollagén szint csökken, így ha nem töltjük fel bőrápoló szerekkel, akkor a bőr gyorsan fakó és ráncos lesz.