Ragyogó arcbőr egy pillanat alatt. Hasznos tippek a hibátlan bőrért

Káprázatosnak kell lennie, mert hamarosan fontos találkozója lesz? Tövig égette a gyertyát (nyilván a kemény tanulás miatt!), és ez meglátszik a bőrén is? Itt van néhány tanács az arcbőr gyors helyreállítására. Ismerje meg a világhírű sminkesek hasznos trükkjeit, akik többek között Beyonce, Lady Gaga és Jennifer Lopez megjelenéséért felelősek.

Trükkök a fakó, fáradt bőr helyreállításához

Azok a trükkök, amelyeket most megmutatunk, nem feltétlenül jelentenek végső megoldást a fáradt bőr felélesztésére. Inkább arra jók, hogy bemutatják, hogyan lehet pillanatok alatt az összes tökéletlenséget és foltot eltüntetni. Néha nincs elég időnk arra, hogy átfogó szépítő kezeléseknek vessük alá magunkat, de most nincs is erre szükségünk!

Hogyan lehet gyorsan, ragyogó arcbőrt varázsolni?

  1. Használjunk önbarnítót. Ha szisztematikusan használjuk 3 vagy 4 naponta, biztosak lehetünk benne, hogy a nyáron szerzett barnaságunkat télen is élvezhetjük. Az arcradír rendszeres alkalmazása szintén fontos, mivel biztosítja az önbarnító egyenletes eloszlását. Legalább havonta kétszer szabadítsuk meg az arcot az elhalt hámsejtektől, ha foltmentes barnaságot szeretnénk elérni. Ha reggel, ébredés után nem vagyunk elégedettek az arcunkkal, a bronzosító gyöngyöket érdemes elővenni. Használata után senki sem fogja észrevenni, hogy a bőrünk egyébként fakó és fáradt.
  2. Ideje felvinni a sminket, ami ragyogást kölcsönöz a bőrnek. Használjunk világos színű szemhéjfestéket, púderes highlightert és bronzosítót, de ne a klasszikusat. Próbáljunk olyan bronzosítót találni, amelynek arany csillogása van, így visszaveri a fényt. Ez segít álcázni a bőr hibáit, és általa kevésbé tűnik fáradtnak a bőr.
  3. Vigyünk fel pirosítót az arcra. Ez egy ragyogó kozmetikum, amely azonnal friss, jól kipihent és élettel teli arc benyomását kelti. Azonban ne vigyük túlzásba az arcpirosítót sem. Ügyeljünk arra, hogy ez a kozmetikai termék finoman hangsúlyozza az arccsontokat. Más szóval, ha csak mérsékelten használjuk, akkor az arcpirosító fiatalos és egészséges megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Kerüljük azonban az élénk rózsaszín, piros és narancssárga arcpirosítókat, mivel ez a három árnyalat kiemelheti a fakó bőrszínt.
  4. Használjunk természetes olajat! A bőrre felvitt természetes szépségolajok az arcot frissebbé és azonnal széppé varázsolják. A fakó bőrszín és a fáradtság jelei meglepően gyorsan eltűnnek az arcról. Ha ragyogó bőrt szeretnénk és ezzel lenyűgözni másokat, keverjük össze a kiválasztott olajat kevés mennyiségű laza gyöngyház színű szemhéjfestékkel és egy csepp alapozóval. Kenjük el a keveréket az arcon és/vagy a kiválasztott testrészeken. A hatás észbontó lesz, ebben biztosak lehetünk.
  5. Egy másik trükk, amely segít a jól kipihent arc elérésében, a korrektor felvitele a szem alatti területre (sötét karikákra). Érdemes azonban tudni, hogy nem a szem alá, hanem kissé lejjebb kell kenni. Próbáljunk háromszöget rajzolni a korrektorral, majd keverjük el a bőrön a felvitt mennyiséget. Ha azt szeretnénk, hogy a bőrünk friss hatású legyen, válasszunk olyan korrektort, amely egy vagy két tónussal világosabb, mint a használt alapozó.

Végül, de nem utolsósorban érdemes felismerni, hogy minden smink, még akkor is, ha a legjobb minőségű dekorkozmetikumokkal készült, csak akkor javítja az megjelenést, ha először a bőrt ápoljuk. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy arcunk jól hidratált és táplált legyen. Jó ötlet lehet néhány jégkockát az arcon tartani, mielőtt arckrémet vagy sminket használnánk. Ehhez a jégkockákat tiszta ruhába tegyük bele és így használjuk az arcon.