A szennyeződések elleni bőrápolási termékek elengedhetetlenek! Melyiket és hogyan érdemes használni?

Szmog – a por és a levegőben lebegő füst kombinációja, amely nagyon veszélyes az egészségre. Minden nap belélegezzük, így a méreganyagok könnyű bejutnak a tüdőbe, ahol lassan elkezdik kifejteni negatív hatásukat. Nyilvánvaló, hogy a tüdő nem az egyetlen szerv, amely ki van téve a városi szennyezésnek, mivel a toxinok a bőrfelületünkön is felhalmozódnak és megzavarják annak normál működését.

A levegőt szennyező részecskék viszonylag kicsi molekulájúak, ezért könnyen behatolnak a bőrbe, sőt még a dermisz legmélyebb rétegeihez is eljutnak. Ez pedig hozzájárul a bőr gyorsított öregedéséhez. Sőt, a szmog felelős az oxidatív stressz kiváltásáért is. Könnyen beláthatjuk, hogy a szennyezésődések elleni bőrápoló termékek alkalmazása elengedhetetlen! Olvasson tovább, hogy megtudja, milyen kozmetikum léteznek, és a kozmetikában használt anyagok milyen hatékonyan küzdenek a szmog ellen.

Miért kell megvédeni a bőrt a szmogtól?

A mikroszkópos szmogrészecskék olyan veszélyes porok, amelyek rendkívül negatív hatással vannak a bőrre. A kémiai anyagok, például nitrogén, szén-és kénoxidok, policiklusos szénhidrogének kombinációja bizonyítottan rákot okoz és növeli a mutációk gyakoriságát a sejtekben. Mint jól látható, a városi szennyezés jelentősen károsítja testünket és bőrünket, és az utóhatása is igen súlyos lehet.

Ami a bőrt illeti, a szmog rontja a dermisz védőrétegét, aminek következtében az érzékenyebbé és hajlamosabbá válik az irritációkra. Ez viszont érzékeny bőrt eredményez, amely megszenvedi a kedvezőtlen időjárási viszonyokat is (száraz levegő, fagyos időjárás, erős szél és napsugárzás). Röviden, a megzavart védőgát miatt csökken a bőr természetes képessége az önregeneráló folyamatok végrehajtására is.

A szabad gyökök, a cigarettafüst és a kipufogógázok további tényezők, amelyek hozzájárulnak a már sérült bőr további romlásához. Ezért olyan fontos a szennyezés elleni bőrápoló termékek alkalmazása.

Hogyan lehet megvédeni a bőrt a szmogtól?

Szerencsére van módja annak, hogy megvédjük a bőrünket a városi szennyezés káros hatásaitól. Az alábbiakban  néhány ötletet mutatunk be, amelyek segíthetnek a bőrnek, hogy kibírja a nagyvárosban élés sokszor kedvezőtlen körülményeit.

  • Szennyezés elleni bőrápoló termékek használata.
  • Télen ne legyünk sokáig a szabadban.
  • Alaposan tisztítsuk meg a bőrt; ne várjunk vele estig, amint lehet, azonnal távolítsuk el a sminket és a szmog okozta szennyeződéseket.
  • Használjunk arcszérumo napi szinten; nézzük meg, hogy a termék képes-e leküzdeni a szabad gyököket és megakadályozni az oxidatív stresszt (pl. a C-vitaminos arcszérum igen).

Milyen tulajdonságai vannak a jó, szennyeződések elleni bőrápoló termékeknek?

Ne feledjük, hogy amikor szennyeződések elleni terméket keresünk, olyan terméket kell választanunk, amely igazoltan hatékony a szmog okozta felrakódások ellen. Ez azt jelenti, hogy az adott kozmetikumot klinikai vizsgálatoknak vetették alá. Az ilyen bőrápolási termékek a legtöbb esetben azoknak az anyagoknak köszönhetik erejüket, amelyekről ismert, hogy antioxidáns hatásúak, és képesek vonzani, majd később eltávolítani a méreganyagokat. Röviden, a szennyeződések elleni bőrápoló termék olyan anyagok kombinációját tartalmazza, amelyek együttesen sokkal erősebb hatást érnek el, mintha külön-külön használnánk őket.

Hogyan keressük a szennyeződések elleni összetevőket az arckrémekben?

Csak akkor találjuk meg a megfelelő bőrápolási terméket, ha tudjuk, milyen összetevőkből kell annak állnia ideális esetben. Talán a jelenlegi arckrémünk éppen azokat az anyagokat tartalmazza, amelyeket kell, ebben az esetben, nem érdemes cserélni. Az első hatásos duó, amely a szmog ellen küzd, az a kínai kúszómagnólia és a moringa keveréke. Annak ellenére, hogy mindegyik külön-külön kiváló szennyezésgátló hatású, kombinálva még erősebbek. A második anyag, amely segíthet, az a C-vitamin. Ez az alapvető tápanyag a toxinok elleni erős védelmi képességéről ismert. Mindemellett a C-vitamin szépíti, gyógyítja és ellenállóbbá teszi a bőrt. Célszerű ötvözni a C-vitamint a szabadgyökökkel harcoló fehér tea kivonattal. Egy másik anyag, amely jó választás lehet, a kitozán. A C-vitaminhoz hasonlóan ez a poliszacharid is védőréteget hoz létre a bőr felületén. Ha Ön a természetes bőrápolás rajongója, választhat a bőrtípusával kompatibilis természetes szépségolajokat is – az argánolaj a leguniverzálisabb természetes olaj. Végül, de nem utolsósorban a szennyeződés elleni bőrápoló termékek gyakran tartalmaznak algakivonatokat (méregtelenítő hatást fejtenek ki), szénnel és probiotikus vízzel kombinálva, amely megnyugtatja az irritált bőrt.