A 3 legjobb gyógyír a száraz bőrfoltokra – hámlasztó, szérum és olaj

A száraz bőrfoltok sok olyan nő rémálmában szerepelnek, akik napi szinten szeretnek sminkelni. Az alapozó láthatóbbá teszi a bőr minden tökéletlenségét és minden kisebb száraz foltot. Mit tehetünk ez ellen? Lássuk a 3 legjobb módszert a száraz bőrfoltok kezelésére.

A száraz bőrfoltok az esetek többségében csupán esztétikai kérdések. Van azonban olyan is, mikor a száraz bőr egy jelzés a szervezetettől, hogy valami hiányzik neki: hidratálás, táplálás vagy éppen erősítés. Érdemes a pontos oknak utánajárni.

Száraz bőrfoltok az arcon. Hogyan alakulnak ki?

Néha betegség pl. ekcéma, pikkelysömör és AD tünetei okozzák őket. Nem szabad azonban pánikba esni, mert az esetek többségében a jelenség egyszerű oka a bőr kiszáradása. Ha nem sikerül megfelelő hidratáltsággal ellátni a szervezetet, és az étrendünk sem tartalmaz elegendő mennyiségben telítetlen zsírsavakat, akkor sok esetben száraz bőrfoltok jelenhetnek meg. Az arc bármely pontján felüthetik a fejüket, hiszen az arcbőr a legvékonyabb, és így ez veszíti el leggyorsabban a vizet.

A száraz bőrfoltok okai különbözőek lehetnek. A leggyakoribb okok a következők:

  • kiszáradás,
  • a hidratálás hiánya a szépségápolási rutinban,
  • légkondicionált helyiségben végzett munka,
  • a bőr kiszáradását okozó kozmetikumok használata,
  • a káros környezeti tényezők elleni védelem hiánya.

Hogyan lehet megszabadulni a száraz bőrfoltoktól?

Az alap természetesen az, hogy belülről hidratáljuk a bőrt, és az étrend biztosítsa a bőr számára megfelelő tápanyagokat. Az, hogy mit eszünk, jelentős hatással van a bőrünk megjelenésére. A száraz bőrfoltok elleni küzdelem legjobb módja, ha napi 8 pohár vizet megiszunk, és bevezetjük az omega zsírsavakban gazdag élelmiszereket az étrendünkbe. Ilyen termékek lehetnek a természetes olajok, az avokádó, a tengeri halak, a diófélék és a különböző magvak. Nem szabad elfelejteni, hogy az étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie, hiszen ez a legjobb a bőrnek, a hajnak és a körmöknek is.

Egy másik fontos kérdés a megfelelő szépségápolási rutin, amelynek középpontjában a hidratálás és a védelem áll. Ennek együtt kell járnia az egészséges étrenddel, de nem helyettesítenie kell azt, hiszen a legjobb megközelítés az egyidejű fellépés belül és kívül egyaránt. Mi segít a száraz bőrfoltok elleni küzdelemben?

A száraz bőrfoltok eltüntetésének három legjobb módszere

Ami a szépségápolást illeti, sokoldalú megközelítésre van szükség, így a legjobb módszer az elhalt hámsejtek eltávolítása, a mély hidratálás és a védelem a káros tényezők ellen.

Ha száraz bőrfoltjaink vannak, mindenképpen használjuk az alábbi három terméket.

  1. Hámlasztó – lehet mechanikus (apró hámlasztó hatású részecskékkel) vagy enzimatikus (savalapú), de a legfontosabb, hogy rendszeresen használjuk, pl. 2-3 naponta egyszer. Segít megszabadulni a száraz bőrfoltoktól, kisimítja a bőrt és stimulálja a regenerációt.
  2. Szérum – a legjobb a hialuronsavval felturbózott szérum az intenzív hidratáló hatás érdekében, így a bőr belülről kifelé telítődik fel vízzel. Ilyen koncentrált terméket naponta legalább egyszer érdemes használni, pl. esti arctisztítás után.
  3. Olaj – a kiszáradásra hajlamos bőr szépségápolási rutinjának harmadik lépése a természetes olaj (argánolaj, makadámia olaj, jojoba olaj) használata kell, hogy legyen. A szérum felszívódása után alkalmazva okkluzív réteget hoz létre, így megakadályozva a vízvesztést.