Pattanásra hajlamos bőr? Természetes olajok az arcbőr számára

Tévhit az, hogy a természetes növényi olajok nem alkalmazhatóak pattanásos bőrön. Ha megtalálod a számodra megfelelő olajat, az nem fog rontani bőröd állapotán. Valójában, a neked való természetes olaj segít megküzdeni a pattanásokkal és gyógyítja az általuk okozott hegeket. Melyek a pattanásos bőr számára alkalmas természetes olajok? Melyik szépségolajat válasszam, ha bőröm tele van hibákkal? Hogy tolerálja majd zsíros bőröm a természetes olajokat? A válaszokat megtalálod alább.

Természetes olajok pattanásos bőr számára. Használjam vagy sem?

A növényi olajok az anyatermészet ajándékai. Segítségükkel bármilyen bőrproblémával hatékonyan szállhatunk szembe. Ez olyan mintha a számodra legmegfelelőbb krémet választanád – te sem szoktál nagyon nehéz krémeket használni, ha zsíros a bőröd. Ha betartod a szabályokat, bátran használhatsz természetes olajokat is.

A természetes olajokat bármely bőrtípuson alkalmazhatod. Ne félj, hogy olajos állaga eltömíti majd pórusaidat, és rosszabbá teszi aknédat. Válaszd a számodra legmegfelelőbbet, amelyben ez a lista segít. Itt megbizonyosodhatsz, hogy mely termékek megfelelőek számodra. A könnyed és kiszáradást gátló olajokért bőröd hálás lesz. Rendszeres használat mellett a természetes olajok javítják bőröd állagát és megszüntetik az aknét.

Mely olajokat KERÜLD, ha aknéra vagy hajlamos

Van néhány olaj, amelyeket inkább kerülj el, ha bőröd aknéra hajlamos. Ezek száraz bőr esetén javasoltak.

 • búzacsíra olaj
 • barackmagolaj
 • sáfrányolaj
 • mogyoróolaj
 • pálmaolaj
 • esti kankalinolaj
 • gyapotmagolaj

Mely olajakat HASZNÁLD, ha aknéra vagy hajlamos

A jó hír az, hogy az aknéra hajlamos bőrön alkalmazható természetes olajok listája nem rövid. Csupán 3-4 csepp elegendő belőlük hidratálókrémed előtt, és máris gyors eredményeket érhetsz el. Ha következetesen betartod ezeket a lépéseket, arcod teljesen pattanás mentessé válhat. Ezeket az olajokat ajánljuk:

 • jojoba olaj
 • málnamag olaj
 • kender olaj
 • tamanu olaj

Ezek az olajok mind nyugtató és gyulladásgátló hatásúak amelyek megakadályozzák a baktériumok felhalmozódását. Továbbá a jojoba, a málnamag, a kender és a tamanu olajok segítenek szabályozni a faggyú termelődést és csökkenti az akne hegek megjelenését.

JOJOBA OLAJ

A jojoba olaj egy fantasztikus olaj amelyet csodálatos összetétele jellemez. Az emberi faggyúhoz hasonló vegyületeket tartalmaz. A szkvalán segítségével a jojoba olaj képes szabályozni és látványosan csökkenteni a faggyútermelést. Az olaj könnyen és gyorsan felszívódik. Egy érdekesség: a jojoba olaj valójában folyékony viasz. Ettől függetlenül besorolása az olajok alá tartozik. Ez a természetes olaj segít küzdeni a pattanások ellen, legyen szó fiatal, vagy érett bőrről.

MÁLNAMAG OLAJ

Ez az ikonikus olaj, azontúl hogy segít megküzdeni az aknéval, bőrfiatalító tulajdonságokkal is rendelkezik. A málnamag olaj ezen felül az UV sugárzás ellen is véd. Bőrgyógyászok rendszeresen ajánlják a málnamag olajat azoknak a pácienseknek számára, akik alternatívát keresnek a hagyományos gyógyszerekkel szemben. Ez az olaj alkalmas problémás bőr kezelésére hiszen nyugtatja a bőrt, kiegyensúlyozza a faggyú termelést és megerősíti a lipid réteget. Mivel nagyon gyorsan felszívódik, ezért reggel, sminkalapnak is használhatod.

KENDER OLAJ

A kender olaj híres hidratáló és regeneráló tulajdonságairól. Erős gyógyító hatásával, a kender olaj megfelelő problémás bőr számára is. Ez az olaj nem szárítja a bőrt, és így az olajos utóhatás nélkül jutsz hozzá hatásához. A kender olaj küzd a gyulladások ellen, fertőtlenít, illetve gyorsan és hatékonyan száll szembe a pattanásokkal.

TAMANU OLAJ

A tamanu olaj természetes bőrállagjavító kezelést nyújt számodra. Ez az olaj alkalmas zsíros, pattanásra hajlamos bőr kezelésére is. A feljebb említett olajokkal szemben ezt az olajat helyi kezelésre ajánlják. Csak a problémás részeken alkalmazható, kerül egész arcod kezelését. Gyorsan és hatékonyan hat, eltünteti a pattanások után maradt hegeket. Ezenkívül erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A korábban említett olajokhoz hasonlóan a tamanu olaj kiegyensúlyozza a faggyú termelődést, gyorsítja a bőr gyógyulását, csökkenti a miteszerek megjelenését és megtisztítja a pórusokat.