Az érett bőr ápolásának legfontosabb ismérvei

Az érett bőr megköveteli, hogy megfelelően és tisztelettel kezeljük. Az érett bőrt olyan anyagokkal kell kezelni, amelyek kiváló hatásúak a szabad gyökök kezelésében. Ha elkezd ilyen termékeket használni, máris sokat tesz a fiatalos megjelenésű és gyönyörű bőrért. Szeretné, ha sokáig hibátlan bőre lenne? Tudja meg, milyen három összetevőt érdemes bevezetni a napi szépségápolási rutinba. Olvassa el a gyönyörű és fiatalos bőrért dolgozó legfontosabb összetevők listáját.

A GYÖNYÖRŰ BŐRÉRT

“A” mint antioxidáns, anti-aging és A-vitamin

Az érett bőr ápolása során nemcsak a ráncokat, az elszíneződéseket és a bőr kiszáradását kell megakadályoznunk, hanem védeni kell azt a külső tényezők, az oxidatív stressz, a toxinok és a szmog által okozott káros hatásoktól is. Az érett bőr ápolásának ráadásul a meglévő ráncok csökkentésére is összpontosítania kell. Az első finom vonalak eltávolíthatók az A-vitamin tartalmú összetevőkkel, vagyis a retinol segítségével. Ügyeljen arra, hogy a bőrünk napi szinten 100%-ban retinolt tartalmazó A-vitamint kapjon, és ne annak származékait (retinoidok). Használjuk az ilyen terméket lefekvés előtt. A reggeli bőrápolás során magas fényvédő faktorral (legalább SPF 30) ellátott fényvédőt kell használni. Mi a helyzet az antioxidánsokkal? Próbáljunk ki fehér teát vagy argánolajat tartalmazó arckrémeket vagy szérumokat. Az ilyen szérumok csakis jót tesznek a bőrrel.

B-vitaminok

Állítólag a B-csoportba tartozó vitaminokat sokan elhanyagolják – nem fogyasztunk ugyanis eleget belőlük. Azonban, mint bebizonyosodott, a B csoportba tartozó vitaminok alkotják a hatékony bőrápolás alapját, beleértve az érett bőrt is. Miért olyan fontosak? Például azon kívül, hogy jót tesznek a bőrnek, pozitívan befolyásolják a haj és a körmök növekedését és megjelenését is. Ezért, ha észrevette, hogy a szempillái gyengébbnek tűnnek, ha a körmei hajlamosak törni, és ha az arcbőre nem mutat túl jól (fakó, petyhüdt és elvesztette rugalmasságát), akkor ez annak a jele, hogy a testének szüksége lenne B-vitaminokra. El kell kezdeni vagy a megfelelő élelmiszerek fogyasztásával, vagy kozmetikai termékek alkalmazásával többet bevinni a szervezetünkbe. Az igazság az, hogy az érett bőrnek szinte minden vitaminra szüksége van, amely a B-csoportba tartozik, ezért győződjön meg arról, hogy bőrét tiaminnal, riboflavinnal, niacinnal, pantoténsavval, piridoxinnal, biotinnal és folsavval is ellátja. Ezek előnye, hogy nem hagyják, hogy a bőr öregedjen, miközben pozitívan befolyásolják annak megjelenését.

C-vitamin

Mivel a legerősebb antioxidáns, a C-vitamint a fiatalság vitaminjának is nevezik. Minden életkorban tudja, hogyan kell ápolni a bőrt. Különösen, ha az érett bőrről van szó, a C-vitamin felelős a ragyogó hatásért – ez a vitamin az elszíneződések minden típusával megbírkózik, ezért a nyár végével érdemes elővenni és a bőrön megjelenő összes pigmentfoltot eltüntetni a segítségével. Sőt, a C-vitamin a szabad gyökökkel is megbirkózik, késlelteti a bőr öregedési folyamatait és javítja annak ellenálló képességét. A pattanások ellen is kiváló, mivel a C-vitamin erősebbé teszi a bőrt, így az önregenerációs folyamatok is erősödnek. Fontos, hogy csak a legjobb minőségű C-vitamint használja, mert különben még az előtt oxidálódik, hogy a legmélyebb bőrrétegekbe jutna. Ezért, ha valamilyen C-vitamint tartalmazó bőrápoló terméket keres, keresse annak összetevőiben a 3-0-etil-aszkorbinsavat, mert ez a 100%-ban tiszta C-vitamin legjobb formája, amelyet a fejlett bőrápolásban használnak.

Egy jó arcszérum C-vitaminnal és retinollal lefekvéskor használva az érett bőr legjobb barátja. Használjon mellé fényvédő krémet, és folyamatosan tisztítsa az arcát (a legjobb természetes olajokkal), és a bőre soha nem fog fáradtnak vagy fakónak tűnni.