A smink eltávolítása lépésről lépésre. Hogyan csináljuk helyesen?

Sminkeltávolítás. Könnyű feladatnak tűnik, mégis elég sok gondot tud okozni. Hogyan lehet eltávolítani a szempillaspirált, és nem tönkretenni a szempillákat? Hogyan lehet megtisztítani a bőrt és közben nem irritálni? Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell helyesen elvégezni a smink eltávolítását lépésről lépésre.

Miért olyan fontos a sminkeltávolítás? Soha ne hagyja ki!

  • megakadályozza a mitesszerek és pórusok eltömődését,
  • helyreállítja a bőr sav-bázis egyensúlyát,
  • megkönnyíti a bőr és a szempillák egyik napról a másikra történő regenerálódását,
  • korlátozza az irritáció kockázatát és megnyugtatja a bőrt,
  • eltávolítja a nap folyamán a bőrön összegyűlt összes méreganyagot.

Mi kell a sminkeltávolításhoz?

A smink eltávolítására szolgáló kozmetikumok bőségesek, micellás folyadékok, kétfázisúak, alkohol alapúak, balzsamok vagy olajok. Hogyan válasszunk olyan terméket, amely megtisztítja a bőrt és közben nem irritálja azt? Sok múlik a bőrtípuson – minél szárazabb és érzékenyebb a bőr, annál finomabbnak kell lennie a sminklemosónak.

A legnépszerűbb a micellás víz, amelynek részecskéi megfogják a szennyeződéseket és eltávolítják azt a bőrről anélkül, hogy dörzsölni kellene a bőrt. Egy másik jó választás a sminkeltávolításra a természetes olajok, amelyek szintén segítenek abban, hogy megszabaduljunk a vízálló kozmetikumoktól a bőr kiszáradása nélkül, miközben bőrünk táplált is marad. Az érzékeny bőrű embereknek érdemes tisztító tejet használniuk, amely gyengéd összetételű és eltávolítja a sminket, így a bőr hidratált és sima marad.

Hogyan mossuk le a sminket lépésről lépésre?

A megfelelő kozmetikumok megválasztása mellett az is fontos, hogy hogyan kell ezt ténylegesen csinálni. A statisztikák könyörtelenek és azt mutatják, hogy a nők több mint fele helytelenül távolítja el a sminket. Óriási probléma, mert a helytelen vagy pontatlan sminkeltávolítás egyszerűen bőrirritációkhoz és olyan problémákhoz vezet, mint a pattanások, mitesszerek megjelenése. Ezért fontos tudni, hogyan kell sminkeltávolítást megfelelő módon csinálni.

1. lépés: Arctisztítás

Mielőtt elkezdenénk a smink eltávolítását, meg kell tisztítani a bőrt. Használhatunk hozzá arclemosó gélt, vagy végezhetünk úgynevezett OCM-et (olaj alapú tisztító módszer ricinusolaj és más választott olaj, pl. argán, szőlőmag, jojoba használatával). Ez a lépés lehetővé teszi a bőr puhítását és nedvesítését, így a smink eltávolítása könnyebb lesz.

2. lépés. Kíméletes, mégis pontos szemsmink-eltávolítás

A legtöbb figyelmet a szemekre kell fordítani, mert általában ezen a területen található a legtöbb réteg kozmetikum. A szemen lévő smink eltávolítása elvégezhető olajjal, micellás folyadékkal vagy tisztító tejjel – bármi legyen is a választás, gyengédnek kell lenni, így elkerülhető a sérülés a pillák szerkezetében. Vigyen fel egy kis terméket egy pamut korongra és nyomja rá a szemére néhány másodpercig, majd óvatosan távolítsa el a sminket úgy, hogy finoman mozgatja a vattát a külső szemzug irányába. Ismételje meg néhányszor addig, amíg a pamut korong tiszta nem lesz (így tudni fogja, hogy a szemkörnyék valóban tiszta-e).

3. lépés: Ajaksmink eltávolítása

Ha rúzst viselünk, akkor egy kis időt annak eltávolítására is fordítanunk kell. Használjunk pamut vattakorongot és a választott kozmetikumokat a smink eltávolításához, és ugyanolyan módszerrel távolítsuk el a rúzst, mint a szem esetében láttuk.

4. lépés: Arcsmink eltávolítása

Itt az ideje az arcon található smink eltávolításának, vagy annak újbóli lemosásának, de ezúttal pontosabban, mint korábban. Ebben az esetben érdemes gélt vagy habot használni az arclemosáshoz, mert ennek köszönhetően pontosan eltávolíthatunk mindent, ami a bőrön maradt. Gyengéden masszírozzuk az arcot, hogy még jobban megtisztítsuk azt, és felkészítsük a bőrt a következő lépésre. Hetente egyszer lecserélhetjük az arclemosót hámlasztóra, hogy még alaposabban el tudjuk távolítani az elhalt hámsejteket.

5. lépés. Tonizálás

Az utolsó lépés a tonizálás. Ezt a lépést gyakran kihagyjuk, pedig nagyon fontos, mert helyreállítja a bőr megfelelő pH-értékét. A tonik nemcsak megnyugtatja a bőrt, hanem megakadályozza az irritációkat és szabályozza a bőr működését. Ugyanakkor eltávolítja az összes megmaradt és számunkra láthatatlan méreganyagot is.